Ιστορικό

Η Ν. Αστεριάδης Α.Ε. είναι ο διάδοχος της επιχείρησης Νικόλαος Αστεριάδης, που ιδρύθηκε το 1955 από τον Νικόλαο Αστεριάδη.

Η εταιρία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της μέσω ενός μικρού γραφείου στην Θεσσαλονίκη και μέχρι το 1965 λειτουργούσε κυρίως ως Αντιπρόσωπος Βορείου Ελλάδος για διάφορους εισαγωγείς-διανομείς επιστημονικών οργάνων που έδρευαν στην Αθήνα.

Η κύρια σειρά προϊόντων της εταιρίας ήταν αρχικά τα επιστημονικά όργανα για Πανεπιστήμια, σχολεία κ.ά. Αυτή η σειρά προϊόντων γρήγορα επεκτάθηκε μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Eppendorf. Την ίδια περίοδο η εταιρία ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση των μικροσκοπίων ZEISS στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 η εταιρία επεκτείνεται σε νέους τομείς δραστηριοτήτων, ένας από τους οποίους είναι η διανομή επαγγελματικών συστημάτων ήχου, ενώ παράλληλα ξεκινά την εμπορία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Το 1967 η εταιρία ιδρύει υποκατάστημα στην Αθήνα.

Το 1973 ξεκινά μια συνεργασία με την JEOL στον τομέα της Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και μέσα στον πρώτο χρόνο η Νικόλαος Αστεριάδης γίνεται ο ηγέτης της αγοράς πουλώντας τρία όργανα.

Το 1975 οι επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον ήχο και τον φωτισμό διαχωρίζονται για να σχηματίσουν μια νέα εταιρία με όνομα Όμικρον Α.Ε.

Το 1978 ξεκινά μια νέα συνεργασία με την Shimadzu, η οποία επεκτείνεται σταθερά με αμοιβαίο όφελος.

Η Ν. Αστεριάδης Α.Ε. ιδρύεται το 1985. Δραστηριότητες της νέας εταιρίας είναι το Εμπόριο Αναλυτικών και Επιστημονικών Οργάνων και η Αντιπροσώπευση και Εισαγωγή Βιομηχανικών Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού και Υλικών για την Ηλεκτρονική και την Ηλεκτροτεχνία.

Σήμερα

Στον τομέα των Αναλυτικών και Επιστημονικών Οργάνων, η Ν. Αστεριάδης Α.Ε. είναι σήμερα ένας από τους ηγέτες της αγοράς στα:

  • Αναλυτικά όργανα με την Shimadzu
  • Ηλεκτρονικά μικροσκόπια με την JEOL

Μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κατασκευαστών και τοπικών εταιριών βοηθούν την Ν. Αστεριάδης Α.Ε. να παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις των πελατών στους τομείς των Αναλυτικών Οργάνων, της Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας, του Εργαστηριακού Εξοπλισμού και των αναλώσιμων.

Οι πελάτες μας σήμερα περιλαμβάνουν:

  • Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ερευνητικά Εργαστήρια
  • Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Ιδιωτικά Εργαστήρια Βιοχημείας, Μικροβιολογίας και Παθολογίας
  • Ιδιωτικά και Δημόσια Εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου, Εταιρίες του ΔημοσίουΒιομηχανίες στους ακόλουθους τομείς:
  • Φαρμακευτικά Προϊόντα, Καλλυντικά, Χημικά & Πετροχημικά
  • Τρόφιμα, Αναψυκτικά, Αλκοολούχα Ποτά
  • Διυλιστήρια, Λιπάσματα, Απορρυπαντικά
  • Υλικά Συσκευασίας, Μεταλλουργικά και Μεταλλευτικά, Υλικά Κατασκευών

Στον τομέα της Ηλεκτρονικής και Ηλεκτροτεχνικής Βιομηχανίας, η Ν. Αστεριάδης Α.Ε. είναι προμηθευτής όλων των ελληνικών βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας και ηλεκτρομηχανολογικών κατασκευών.

Η εταιρία μας καλύπτει τις ανάγκες σε πρώτες ύλες (προϊόντα χαλκού και κραμάτων χαλκού, υλικά βάσης για τυπωμένα κυκλώματα, υλικά για την κατασκευή μετασχηματιστών κ.ά.), αλλά και σε εξοπλισμό για την παραγωγή (μηχανήματα τοποθέτησης εξαρτημάτων πλακετών, μπάνια κόλλησης, μηχανές περιέλιξης πηνίων κ.ά.) .

Το Μέλλον

Τα μελλοντικά σχέδια της Ν. Αστεριάδης Α.Ε. είναι να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες της καλύτερης ποιότητας σε όλους τους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες. Με απώτερο σκοπό την εφαρμογή αυτών των μελλοντικών σχεδίων, έγιναν τα ακόλουθα βήματα ως βραχυπρόθεσμες ενέργειες:

– Διαθεσιμότητα του δικτυακού τόπου της εταιρίας, ο οποίος θα περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για την εταιρία και τα προωθούμενα προϊόντα, καθώς και συνδέσμους για τους δικτυακούς τόπους των συνεργαζόμενων εταιριών.

Ένας άλλος στόχος είναι η επέκταση σε νέους τομείς επιστημονικής και εργαστηριακής οργανολογίας, καθώς και σε όργανα επεξεργασίας με απευθείας σύνδεση για παραγωγική και περιβαλλοντική χρήση.

Η τεχνολογία αιχμής της Ν. Αστεριάδης Α.Ε., η ποιότητα των υπηρεσιών της και το καλό της όνομα στην αγορά είναι και θα παραμείνουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που διασφαλίζουν την ικανοποίηση του πελάτη και προσφέρουν στην συνεχή ανάπτυξη της εταιρίας.