Φασματόμετρα FTIR

IRPrestige-21Tα φασματοφωτόμετρα μετασχηματισμών Fourier (FTIR) χρησιμοποιούνται κυρίως για να προβλέψουν (ποιοτική ανάλυση) την δομή των οργανικών ουσιών. Οι ταινίες του φάσματος υπερύθρου (IR) οφείλονται σε φωτόνια, τα οποία απορροφώνται από τα μόρια, προκαλώντας μεταπτώσεις από μία ενεργειακή στάθμη ταλάντωσης σε μία άλλη. Η φασματοφωτομετρία FTIR αποτιμά το είδος και το βαθμό αυτής της απορρόφησης για να προβλέψει την δομή των εξεταζόμενων ενώσεων. Τα σύγχρονα μηχανήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα ιντερφερόμετρο με κινούμενο κάτοπτρο καθώς και ένα Η/Υ για την επεξεργασία των δεδομένων.

Το IRPrestige-21 είναι ένα επαναστατικό φασματοφωτόμετρο FTIR που ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία, όπως την μεγαλύτερη ευαισθησία στην κλάση της με τον κορυφαίο λόγο σήματος προς θόρυβο = 40000:1, δυνατότητες μέτρησης από το εγγύς υπέρυθρο έως και το άπω υπέρυθρο, καθώς επίσης και ένα εξαιρετικά εύχρηστο πρόγραμμα, το IRsolution, το οποίο μάλλιστα υποστηρίζει και το πρωτόκολλο FDA 21 CFR, Part 11. Χρησιμοποιώντας ένα θερμοστατούμενο ανιχνευτή DLATGS, το IRPrestige είναι η ιδανική λύση για μια μεγάλη σειρά εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών φιλμ, τα οποία απαιτούν μέγιστη ευαισθησία.
IRAffinity-1To IRAffinity-1 είναι το συμπαγές μοντέλο της σειράς. Παρέχει εξαιρετική ευαισθησία (λόγος σήματος προς θόρυβο = 30000:1), με το εξαιρετικό resolution των 0,5 cm-1. Η μονάδα χρησιμοποιεί κεραμική φωτεινή πηγή υψηλής ενέργεια, θερμοστατούμενο ανιχνευτή DLATGS και υψηλής απόδοσης οπτικό και ηλεκτρικό σύστημα.